Selamat Datang Ke Rumah Baru

Assalamualaikum w.b.t…

Selamat Hari Raya Aidiladha.

Semoga Allah s.w.t. menerima amal kebaikan yang kita lakukan sepanjang setahun ini. Amiin.

Post ini tidak bermaksud jemputan ke rumah baru saya untuk hari raya. Sebaliknya, jemputan untuk para pembaca ke blog saya yang sudah mengalami sedikit perubahan daripada dulu. Perasan tak?

Haa… biar saya cerita sikit.

Saya baru sahaja membeli domain baru agar memudahkan para pembaca untuk mengingati blog saya ini. Nama yang dipilih ialah: http://arraziy.com/.

Pening kepala dibuatnya untuk memilih nama ini sebagai domain. Sebab domain arrazi.com, arrazi.com.my, arrazi.my dll sudah menjadi milik orang. Tinggal lagi nama yang saya pilih ini belum berpunya lagi. Alhamdulillah, dapat juga membeli dengan nama ini. Semoga kesungguhan menulis akan lebih meningkat lagi. Amiin.

Nilai domain ini saya beli dengan harga 18 usd untuk setahun. Insya Allah, semoga dengan modal ini dapat memberi kekuatan kepada saya untuk terus menulis dari hari ke hari.

Namun, saya masih mencari jalan penyelesaian untuk memilih hosting. Beli ke tidak? Kalau beli, nak pilih produk yang mana? Semua itu menjadi persoalan kepada saya. Apa yang penting, saya perlu membuat keputusan yang bijak. Kalau tidak, banyak masalah mendatang.

Banyak blogger yang berhadapan dengan banyak masalah ketika menggunakan hosting. Ia melibatkan website tersebut secara keseluruhan. Banyak masalah yang dihadapi oleh pembaca untuk melayari sesuatu website berkait rapat dengan hosting.

Doakan saya terus berjaya dan lebih bersemangat dalam berblog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s