Tip Kuasai Bahasa 9

Assalamualaikum rakan-rakan pembaca. Adakah anda sudah memahami 7 kaedah yang hebat yang saya terangkan? Kalau masih buntu atau anda mempunyai hujah atau kaedah anda, jom! Kongsi bersama kami.

Baik! Pada hari ini, saya akan perkenalkan guru saya yang saya kagumi kepakarannya, semangatnya dan ketekunannya dalam menyebarkan ilmu kepada seluruh para pelajarnya, samada secara langsung atau tidak langsung. Beliau ialah A.J. Hoge

Saya mendaftar sebagai ahli kepada Effortless English Club pada bulan November 2009. Bermula pada ketika itulah, saya mengenalinya. Saya belajar dengannya melalui artikel, video dan podcast. Sehingga hari ini, saya telah menerima ratusan email daripadanya.

Beliau merupakan pengasas kepada Effortless English Teaching System dan Director  bagi Effortless English Club. Dulu, beliau merupakan guru biasa dalam matapelajaran Bahasa Inggeris. Beliau menghadapi masalah sebagaimana guru-guru lain dalam memastikan pelajar mereka menguasai bahasa ini.

Semasa beliau mengambil Master degree dalam Teaching English, beliau Berjaya menjumpai kaedah ini hasil pengkajian selama bertahun-tahun. Kemudian, kaedah ini diaplikasikan di sekolah beliau dan natijahnya para pelajarnya dapat bercakap dengan baik B.Inggeris. Selain itu, mereka ceria dan sangat berminat dengan pembelajaran B.Inggeris.

Effortless English Club merupakan hasil usahanya. Kelab ini diasaskan sebagai sistem bantuan kepada para pelajarnya melalui medium internet. Di sini, ahli kelab akan berkongsi pandangan, luahan kejayaan hasil penggunaan kaedah ini dan banyak lagi aktiviti yang disediakan.

Jika anda berminat untuk bersama kami, daftarlah di laman ini.

http://effortlessenglishclub.com/

Sekadar itulah, perkongsian saya dalam Sembang Bahasa. Jumpa lagi di siri yang lain. Semoga anda mendapat manfaat yang berguna daripada kaedah ini. Selamat Mencuba !

Hadis Hari Ini :

عن أم المؤمنين أم عبدالله عائشة رضي الله عنها قالت : قال رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم : “من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد”.  رواه البخاري ومسلم

وفي رواية لمسلم:”من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد”.

Maksudnya:

“ Barangsiapa yang mengada-adakan (perkara baru) dalam urusan kami (Islam) ini perkara yang bukan daripadanya, maka ia tertolak (tidak diterima daripadanya)”          (Riwayat Al-Bukhari dan Muslim).

Dalam riwayat daripada Muslim: “ Barangsiapa yang beramal suatu amalan yang tiada kami perintahkan ke atasnya maka ia tertolak”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s